BackstageНовини

110 часа по БНТ от Зимните олимпийски игри Пекин 2022

Илия Илиев и Невяна Владинова ще водят специалните студиа „Олимпийски върхове“

От 4 до 20 февруари 2022 г., зрителите ще гледат на живо в ефира на БНТ 1 и БНТ 3, преки предавания и ежедневна студийна програма „Олимпийски върхове“ от Зимните олимпийски игри Пекин 2022.  Два екипа на обществената телевизия ще предават случващото се в трите града домакини в Китай – Пекин, Джъндзяку и Янцин.  Репортерите Стефан Георгиев и Калин Гугов, заедно с операторите Николай Балкански и Станислав Златев ще отразяват най-важното и интересното от Зимните олимпийски игри Пекин 2022, като акцентът ще бъде върху българското участие.

Церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри Пекин 2022 може да гледате  на живо на 4 февруари от 14:00 ч. по БНТ 1 и БНТ 3. Половин час преди събитието, което ще привлече вниманието на милиони зрители по целия свят, в ефира на БНТ, започва  специалното студио „Олимпийски върхове“ с водещи спортният журналист Илия Илиев и медалистката от световни и европейски първенства по художествена гимнастика и участничка на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 – Невяна Владинова. От 5 февруари, студиото ще продължи всяка вечер от 22:00 ч., а водещите ще посрещат своите популярни гости, за да анализират представянето на олимпийските атлети.

110 часа оригинална продукция ще бъдат излъчени от обществената медия, с основен акцент върху състезанията на българските участници и финалите в най-интересните дисциплини. 16 спортисти ще представят България на Зимните олимпийски игри Пекин 2022 – Алберт Попов, Камен Златков и Ева Вукадинова /ски-алпийски дисциплини/; Радослав Янков /сноуборд/; Симеон Деянов /ски-бягане/; Владимир Зографски /ски-скок/; Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Мария Здравкова, Даниела Кадева, Лора Христова /биатлон/; Александра Фейгин /фигурно пързаляне/ и Павел Ангелов /шейни/.

 

 

Свързани статии

Back to top button