Снимка: sofia2018.bg

Младите надеждиНовини

220 деца участваха в турнирите в памет на баскет легенди

Рекорден брой деца, родени след 01.01.2012 година, участваха в памет на две от легендите на баскетбола Румен Пейчев и Красимира Гогова. Двубоите се състояха в спортната зала на частното училище „Свети Георги“ в София, където малчуганите бяха посрещнати от домакините и организатора при изключително професионални условия.

Първо битка между двата коша водеха представители на 8 клуба – столичните Шампион 2006, Локомотив, Славия, Спортни таланти, ботевградският Балкан, Рилски спортист от Самоков и дебютантът в надпреварата Миньор от Перник, където възраждат доста успешно мъжкия баскетбол напоследък.

Всяко дете получи своя медал, като наградите дойдоха от ръцете на селекционера на националния мъжки отбор Росен Барчовски и сина на Румен Пейчев – Васил, който също е бивш баскетболист. Турнирът се състоя за четвърти път.

След това 98 момичета от 6 клуба от пет града на България поставиха рекорд за брой участници в този пол в третата надпревара и втора на името на Красимира Гогова.

Берое от Стара Загора, Тони 7 от Сливен, Монтана, Рилски спортист от Самоков и столичните Локомотив и Шампион 2006 получиха своите медали, купи, торбички с подаръци от президента на баскетболната федерация Георги Глушков, бившата националка и европейска клубна шампионка с екипа на Левски Красимира Банова, селекционера на женския национален отбор Стефан Михайлов и бившите национали Георги Давидов и Йордан Бозов.

Турнирите се проведоха с помощта на София-Европейска столица на спорта. Организатор е управителят на „Фрий Медиа Груп“ ООД Тодор Иванов.

Свързани статии

Back to top button