Вдъхновяващи историиНовини

8 медала спечелиха гимнастичките ни от Международния турнир по художествена гимнастика в Рим

8 медала спечелиха българските гимнастички от Международния турнир по художествена гимнастика “Rome cup” в Рим. Малките недежди от “Чар ДКС” Варна с треньор Деница Христова грабнаха един златен, два сребърни и пет бронзови медала.

Призовото първо място заслужи Симона Манчева (родена през 2010 г.) на съчетание без уред. Сребърните отличия спечелиха Стела Рускова (2010 г.) след изиграно съчетание с топка и Радина Пасева (2012 г.) на въже. С бронзовите медали се окичиха Гергана Дичева на топка, Моника Николова (2011 г.) на въже и топка и последна, но не на последно място, Виктория Цонева (2012 г.) на съчетание без уред и на въже.

Родните гимнастички представиха впечатляващи хореографии, с което грабнаха вниманието на журито. Гимнастичките бяха много добре подготвени и изиграха съчетанията си безупречно.

Изминалата година може да се определи като “Годината на художествената гимнастика”. Нашите момичета показаха, че са най-добрите в целия свят и станаха първите олимпийски шампиони на България в този спорт. Художествената гимнастика впечатлява огромна част от младите момичета, приканвайки ги да станат част от тази магия и вече доказано, че това решение не е грешно. Всички ние се гордеем с нашите доказани гимнастички, а и с изгряващите млади надежди, които ни дават повод за гордост всеки ден.

Свързани статии

Back to top button