Снимка: Bulgarian Taekwondo Federation

Новини

9 медала за български таекуондисти на силен турнир в Сърбия

В Белград се проведе престижният традиционен международен турнир 18th Omega Cup 2022. Към състезанието бе проявен изключителен интерес, въпреки епидемиологичната обстановка, и на него участие взеха 7 държави с близо 800 състезателя от 58 клуба.

Като единствени представители на олимпийско таекуондо от България, ТК Нерон, който е лицензиран към БФТ WT, се включи в надпреварата за отличия с 11 участника. Те бяха водени от 3-ма треньори: Милен Гочев – ст. треньор, Атанас Панов – пом. треньор и Радмила Боянова – пом. треньор.

“Малко е да кажем, че името Нерон наред с българския флаг дълго ще напомня на съседите ни какви бойци възпитаваме! Смелите Неронци пропътуваха не малко километри и още веднъж доказаха, че клубът ни е пълен с шампиони! След оспорвани битки, резултатът от дългия състезателен ден е:

1 – во място – 4 медалиста
2 – ро място – 3 медалиста
3 – то място – 2 медалиста

Не можем да скрием голямата радост, която донесоха тези отличия на участниците, техните родители, на нас като треньори и на всички привърженици на клуба ни като цяло! Клуб по Таекуондо Нерон представи достойно България и се нареди на почетната стълбичка на 2-ро място отборно. Трябва да споделим, че от призовата купа ни раздели само 1 медал, но дадохме ясна заявка, че следващия път тя ще бъде наша!”, споделиха от родната федерация.

 

Свързани статии

Back to top button