Новини

Александра Фейгин с достойно представяне на Световното по фигурно пързаляне

Шампионката на България Александра Фейгин зае 24-то място на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония). Тя се класира 23-та във волната програма с оценка от 101.09 точки, от които 55.29 за технически елементи и 45.80 за компоненти на програмата. Това за нея е личен рекорд за сезона. Със сбор от 155.74 от двете програми българката зае 24-а позиция.

Във волната си програма Фейгин изпълни десет скока – двоен аксел-троен салхов, троен флип, троен ритбергер – двоен тулуп, троен тулуп, троен тулуп – двоен аксел, троен салхоф и двоен луц. Тя получи четири минуса за тройния флип и двойни луц, както и за двете хореографски стъпки в съчетанието си.

Състезателката ни показа две много стабилни програми в Сайтама и за пореден път доказа, че е сред най-добрите фигуристки в света. Японката Каори Сакамото защити титлата си, въпреки че направи грешка при троен флип в края на волната си програма. Тя е първата представителка на домакините, която печели два поредни златни медала от шампионати на планетата и най-възрастната шампионка от Мао Асада през 2014 година.

Свързани статии

Back to top button