Снимка: Асоциация "Докосни дъгата"

Новини

Прекрасно! Христо Христов завоюва втори медал за България от Световното по вдигане на тежести

Българинът спечели сребро в изхвърлянето в категория до 109 килограма

Христо Христов завоюва втори медал за България от Световното първенство по вдигане на тежести в Рияд, Саудитска Арабия! Представителят ни спечели сребро в изхвърлянето в категория до 109 килограма, като успя да преодолее 181 килограма.

Българинът записа общ двубой от 392 килограма от двете движения – изхвърляне и изтласкване, което му отреди четвърто място. По-рано на същата позиция завърши и Божидар Андреев, който също грабна отличие в отделно движение.

Христо Христов започна отлично в изхвърлянето, като преодоля 176 килограма, а след това и 181 килограма. В третия си опит той се изправи срещу 184 килограма, но не успя. В това движение по-добър бе единствено Акбар Джураев, който записа резултат от впечатляващите 189 кг.

Изтласкването бе по-слабото упражнение на нашия състезател, където той се справи с 205 и 211 килограма, но силите му го предадоха на 215 кг. Джураев, който грабна злато в изхвърлянето, даде втори най-добър резултат в изтласкването (226), и с общ двубой от 415 кг стана световен шампион.

Припомняме, че през юли месец Христо Христов проведе мотивационна среща с младежите, участващи в осмия национален лагер на Асоциация „Докосни дъгата“ и втория национален гвардейски ученически лагер на Сдружение „Младежки гвардейски отряди”.

Свързани статии

Back to top button