Новини

Първи медал за България от Световното по борба

Рамазан Рамазанов с бронз в категория до 70 кг свободен стил

Рамазан Рамазанов завоюва първи медал за България от Световното първенство по борба в Белград, Сърбия. Представителят ни заслужи бронзовото отличие в неолимпийската категория до 70 кг свободен стил, побеждавайки Ермазар Акматалиев (Киргизстан) с 8:6.

Рамазанов грабна втори престижен медал през този сезон, след като по-рано спечели и сребро от Европейското първенство. Той също така е и носител на златния пояс “Дан Колов”. Дагестанецът е български гражданин от началото на 2022 година и оттогава се състезава за нашата страна.

На полуфиналите състезателят ни не успя да преодолее иранеца Амир Яздани. По-рано представителят ни надви последователно Перман Хомадов (Туркменистан) с 11:0, Даниел Антал (Унгария) с 15:4 и Амир Хусен (Египет) с 10:2. До полуфиналите той бе най-резултатният борец в категорията.

Рамазанов, който е състезател на великотърновския клуб “Илия Павлов”, бе разочарован, тъй като целта му е била да завоюва световната титла. Той заяви пред БНТ, че обмисля да се пробва в по-горната олимпийска категория до 74 кг, за да опита да участва на олимпийски игри.

Свързани статии

Back to top button