Снимка: БОК

Новини

Александра Фейгин: Като цяло съм доволна от себе си, защото сезонът беше тежък

Българската фигуристка завършва на 24-о място при жените на олимпийския турнир в Пекин

Българската фигуристка Александра Фейгин завършва на 24-о място при жените на олимпийския турнир в Пекин. Тя получи 100.15 точки за своята волна програма по „Жар птица“ на руския композитор Игор Стравински.

Тя приземи шест от седемте си планирани скока във втория ден от състезателната си програма.

Българката влезе с 23-а оценка във финалите, което е достатъчно добър резултат, имайки предвид, че страната ни не е имала представителка на Олимпийски игри при жените от Нагано 1998 година.

“За съжаление, не бях спокойна, чувствах напрежение, исках да направя максимума, допуснах грешка. Но като цяло съм доволна от себе си, защото сезонът беше тежък. Точно в последния момент преди Олимпиадата успях да вляза във форма, сега вече мога да го кажа“, сподели Фейгин пред БНТ.

“Волната програма мога да кажа, че беше една от най-добрите, които съм изпълнявала за този сезон, много се радвам, че успях да се събера за най-важния старт в живота ми, дано не е последен. Има накиде да вървя още. Ще започна да разучавам нов скок, ако се възстановя. И се надявам за следващата Олимпиада да покажа нещо наистина интересно“, допълни тя.

“Наистина успях след тежко възстановяване да набера достатъчно добра форма, за да се представя достойно, да не излагам моите треньори и България, затова се оценявам на добро ниво“, каза още Александра Фейгин.

Свързани статии

Back to top button