Гласове от спорта

Ангел Русев: Пред българите никой не може да застане, защото сме много силен народ

Ангел Русев стана европейски шампион в кат. до 55 кг  на първенството по вдигане на тежести в София. 23-годишният българин триумфира пред родна публика в “Арена София” с двубой от 244 кг. Той получи и травма в рамото при втория си опит в изхвърлянето, взе бронзов медал в това движение с успеха си на 109 кг, а в изхвърлянето бе безапелационен – още първият му успешен опит на 135 кг бе достатъчен за златен медал в движението и в двубоя.

“Усещането е много по-различно, защото това е четвърта поредна титла за мен, дошла именно в България. Мотивацията, когато излизам да вдигам, е друга, защото никога не сме имали толкова голяма подкрепа от толкова много българи. Много по-мотивиращо е и дори се бях пренавил”, каза шампионът Ангел Русев веднага след награждаването.

Относно проблема с рамото, който се появи по време на изхвърлянето, Ангел сподели: “Свалих 11 кг лично тегло, което се отрази много на тялото ми, на тренировките, а и на самото състезание. Като цяло първенството мина доста добре. Болката е временна! Победата е вечна!”, добави Русев.

“Много по-различно е да чуеш химна тук и да побеждаваме. Най-голямата сила на един българин е, че е българин! Пред българите никой не може да застане, защото сме много силен народ и никой не може да ни победи лесно”, завърши българският европейски шампион.

Свързани статии

Back to top button