Новини

Антъни Иванов спечели още 3 медала в шампионата на Атлантическата конференция

Българският плувен ас Антъни Иванов имаше солиден принос неговият университет “Вирджиния Тек” да заеме престижното трето място в отборното класиране при мъжете в шампионата на Атлантическата конференция.

Към спечелените два сребърни медала на 100 ярда бътерфлай и с щафетата 200 ярда съчетано плуване 22-годишният търновец добави още 3 отличия.

В Атланта, където се проведе първенството на Източния бряг, Антъни се качи на почетната стълбичка веднъж, за да получи един медал в индивидуална дисциплина, и два пъти с квартети на “Вирджиния Тек”.

На 200 ярда бътерфлай Иванов направи най-бързото си плуване за сезона. Българинът взе дистанцията за 1,39,73 мин. Това време му отреди второ място в конкуренцията на представителите на още 11 университета.

Антъни се окичи с 2 бронзови медала със състуденти в щафети на “Вирджиния Тек”.

На 400 ярда съчетано плуване, както и на 200 ярда Иванов бе на трети пост.

Заедно със Сам Торнквист, Ей Джей Поуч и Юсеф Рамадан изминаха дистанцията за 3,02,71 мин и се наредиха трети в крайното подреждане.

На 400 ярда свободен стил карето на “Вирджиния Тек” записа рекорд на университета.

Щафетата в състав Рамадан, Карлес Кол Марти, Иванов и Луис Домингес изплува разстоянието за 2,48,03 мин, за да завърши на третата позиция.

В отборното класиране поставените под №8 мъже на “Вирджиния Тек” събраха от шампионата в Атланта 1054 точки. Първото място бе за “Вирджиния” с 1501,5, а след това се нареди “Луисвил” с 1192,5.

При дамите “Вирджиния Тек” зае 7-ата позиция.

Свързани статии

Back to top button