Снимка: БФ Борба, Start-Photo

Новини

Българин се класира на финал на европейското първенство по борба до 23 години

До битка за титлата достигна Денис Демиров, който в полуфиналите срази Денис Михай (Румъния) с 9:6 при 55-килограмовите

Наш борец стигна до финала на европейското до 23 г. в Пловдив, друг ще спори за бронза, а двама са на репешаж първия ден на шампионата в класическия стил, съобщава БФБорба.

До битка за титлата достигна Денис Демиров, който в полуфиналите срази Денис Михай (Румъния) с 9:6 при 55-килограмовите.

Младият ни национал е бронзов медалист от европейското за юноши през миналата година.

В другия полуфинал днес Илия Мустаков не успя да преодолее азера Зия Бабашов – 1:6 и утре ще спори за бронза с Абере Фетен (Израел).Други двама национали ще продължат на репешажите, след като съперниците, от които загубиха, стигнаха финалите.

В категория до 77 кг Мартин Димитров ще има за съперник унгареца Кристоф Клани, а при успех ще се бори за отличието с Алекса Илич (Сърбия). При 130-килограмовите Емилиян Лазаров ще излезе срещу поляка Томаш Вавринчик. При победа ще има за съперник за бронза грузинеца Георги Цопурашвили.

Репешажите са от 11,30 ч, а финалите от 18 до 20,30 часа.

Утре в сутрешния сеанс ще стартират и останалите ни борци в класическия стил – Мирослав Емилов (60), Никълъс Сулев (67), Димитър Стефчев (72), Захари Зашев (82), Мариян Маринов (97).

Първенството бе открито от президента на Европейската централа Карл-Мартин Дитман (Германия), а приветствие към участниците отправи президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов.

Схватките ще продължат до неделя. За призовите места спорят над 400 състезатели от 34 държави.

Свързани статии

Back to top button