Новини

България е първа на сабя в Европа

Българският отбор на сабя, в състав Йоана Илиева, Белослава Иванова, Калина Атанасова и Емма Нейкова, е новият европейски шампион за жени до 23 години! На първенството на Стария континент по фехтовка в Анталия (Турция) състезателките на националния треньор Ивайло Воденов не оставиха съмнение, че са най-добрите в Европа.

Те показаха завидна психика и увереност и играха със самочувствие, за да се справят с конкуренцията на световни сили в този спорт като Франция, Унгария и Италия, които са съответно на второ, трето и четвърто място в световната отборна ранглиста за девойки.

Европейската отборна титла за жени до 23 години на сабя идва по-малко от четири месеца, след като Емма Нейкова стана европейска шампионка за девойки. Така българската фехтовка записа нов връх в историята си, а отборът на сабя доказа, че призовите места през последните няколко години в турнирите за Световната купа при жените не са случайни. Българките вече са част от световния елит и занапред ще бъдат претендентки за медалите във всички големи състезания.

Свързани статии

Back to top button