Новини

България надигра Исландия в предквалификациите за FIFAe Nations Series 2022

Българският представителен тим по електронен футбол на FIFA22 взе четири точки от двата си мача с отбора на Исландия в третия кръг на предквалификациите (Play-Ins) за FIFAe Nations Series 2022, организирани от световната футболна асоциация ФИФА. Късно снощи националите, в състав Георги Георгиев (jorjewin) и Сезер Сабриев (BGsanchez), записаха победа с 3:0 и равенство 1:1 срещу единствения си съперник във вчерашния ден на турнира. Българският тим получи служебни победи срещу отборите на Русия и Словакия и така с актив от 16 точки се изкачи до второ място във временното класиране на Дивизия 2 на втори европейски поток, наричан от организаторите Конференция 2. Днес на националите им предстоят двубои срещу най-силните съперници в групата – Германия (18:00 часа), Естония (18:55 часа) и Северна Ирландия (19:50 часа). Германците са лидер в групата с пълен актив от 24 точки в 8 мача, като 18 от тях са спечелени в реално изиграни двубои и 6 са получени от служебни победи. Естония и Северна Ирландия имат по 12 точки. За участие в Дивизия 1 в четвъртия, последен кръг на предквалификациите се класират първите три отбора в крайното класиране.

До края на зимния сезон ще се изиграе още един турнир Play-Ins. Ако в края на предквалификацията българите завършат на първо място в Дивизия 1, те директно ще се класират за FIFAe Nations Series 2022. Напред продължават и двата най-постоянни отбора според ранглистата от четирите турнира. Ако не покрият тези условия, националите ще се включат в същинските квалификации за престижния международен форум през пролетта.

След вчерашните двубои от третия кръг на предквалификациите за FIFAe Nations Series 2022 компанията „Спортс Мениджмънт България“, която е официален оператор на всички турнири на играта FIFA за територията на България, отстрани от националния отбор състезателя Сезер Сабриев (BGsanchez). Причината е системно нарушаване на етичните норми на поведение, обидно и неуважително отношение към организатори, администратори и съотборници. „Всеки един спорт, включително и електронния, има социална функция и играе възпитателна роля при изграждането на младежите, които го практикуват или следят. От тази гледна точка не можем да си позволим да толерираме поведение на национален състезател на България, което има деструктивно влияние върху подрастващите. Затова отстраняваме Сезер Сабриев от представителния тим на България. С колегите от „Кий Ивентс енд Комуникейшън“, с които организираме всичко свързано с националния отбор по FIFA и официалното електронно първенство по футбол на България eFirst League, сме изключително благодарни, че Иван Чуров се съгласи броени часове преди днешните двубои да помогне на представителния тим и заедно с Георги Георгиев да изиграе оставащите до края мачове от турнира. Наясно сме, че тези двама състезатели никога не са играли заедно като отбор, но поддържането на висок морал понякога изисква трудни решения“, сподели Виктор Кирков, изпълнителен директор на „Спортс Мениджмънт България“.

Сформирането на български национален отбор стана възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите „Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“.

Свързани статии

Back to top button