Младите надежди

България победи Гърция в контрола преди европейската квалификация по волейбол за юноши до 18 г. в София

Страната ни е домакин на турнира в спортна зала "Левски София" от 12 до 16 януари

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 18 г. победи категорично Гърция в контрола преди старта на Балканското първенство – европейска квалификация, на което страната ни е домакин от 12 до 16 януари в спортна зала „Левски София“.

Момчетата на Виктор Карагьозов спечелиха с 4:0 (25:11, 25:19, 25:15, 25:18) приятелската среща, за която двамата треньори се споразумяха да се играе до 4 гейма.

Най-резултатен в мача бе Александър Кандев (17 точки). Кристиян Титрийски реализира 10 точки, а Виктор Томов и Кристиян Андреев добавиха по 8. Най-резултатен за Гърция бе Нанопулос с 12 точки.

Дебютният мач на България от Балканското първенство – европейска квалификация в София е на 12 януари срещу Турция. На 13 януари България среща Румъния. За 14 януари по програма България играе срещу Черна гора. На 15 януари „лъвовете“ се изправят срещу Сърбия. На 16 януари е мачът срещу Гърция.

5 лева ще струва дневният билет за Балканското първенство – европейска квалификация по волейбол за юноши до 18 г. от 12 до 16 януари. Билетите ще се продават на място в спортна зала „Левски София“. Зрители ще бъдат допускани след предоставяне на зелен сертификат.

Победителят в шампионата ще получи директна квота за Европейското първенство през юли.

Всички мачове на България ще бъдат излъчени пряко по телевизия b1b-box. Двубоите без българско участие ще бъдат излъчвани на канала на b1b-box в YouTube – b1b tv.

Свързани статии

Back to top button