Снимка: БФТенис

Младите надеждиНовини

България спечели второ и трето място на Източно-Европейското първенство до 14 г.

Страната ни бе представена от двама юноши и две девойки

България спечели едно второ и едно трето място на Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция). Страната ни бе представена от двама юноши и две девойки, съобщава БФТенис.

Най-добре на сингъл от нашите се представи Виктор Атанасов. Той завърши на четвърто място. В спор за бронза Атанасов отстъпи в два сета на Юмит Юнал от Турция. Александър Толев завърши на пета позиция в крайното класиране. В последната си среща Толев победи с 5-4(5), 1-4, 11-9 Утку Керем от Турция.

В турнира по двойки Анатасов и Толев спечелиха второ място. Във финала българите отстъпиха на турците Юмит Юнал и Утку Бибирли от Турция.

При девойките Никол Иванова завърши на пето място. В последната среща Николова победи с 4-2, 4-2 Ена Бечирович от Босна и Херцеговина. Другата ни представителка при девойките Андреа Глушкова завърши на 11-о място.

В турнира на двойки при девойките Иванова и Глушкова спечелиха трето място.

От утре започва още един турнир от Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция).

Треньор на българчета до 14 г. е Димо Толев.

По същото време в Анталия на лагер са и състезатели до 12 годишна възраст. Там България е представена от Димитър Топчийски при момчетата и Евгения Стоянова при момичетата. Треньор е Вивиан Златанова.

Свързани статии

Back to top button