BackstageНовини

Българка учи световноизвестния колоездач Бърнард Кол да играе ръченица (Видео)

„Тя изглежда крехка и нежна, но зад изящната й физика се крие железен характер“, казва Кол пред журналиста Георги Тошев за Весела

Българската шампионка по спортни танци – Весела Димова, е първата героиня в пилотния епизод от новия сезон на документалната поредица „Децата на Другата България“. Как българката научава световноизвестния колоездач Бърнард Кол да играе ръченица, ще научат зрителите на bTV тази неделя (27 февруари) от 16:30 ч.

„Тя изглежда крехка и нежна, но зад изящната й физика се крие железен характер“, казва Кол пред журналиста Георги Тошев за Весела. Колоездачът и шампионката се срещат в последния сезон на най-известното телевизионно риалити шоу в Австрия „Dancing Stars“, където се класират четвърти. Весела успява да помогне на известния спортист да се реабилитира пред обществото,  защото, макар и трети в генералното класиране в „Обиколката на Франция“ за 2008 г., той е принуден да се оттегли заради допинг скандал. „Беше обезверен и не искаше публичност. Нашата среща и представянето ни в шоуто го върнаха на голямата сцена“, споделя Димова.

Българката от малка обича предизвикателствата. Родена в Пазарджик, тя се запалва по танците, когато е само на 6 години. И така – животът й поема в нова посока. Следват състезания, смяна на партньори, нов клуб в друг град, докато стига до националния отбор на България. С тогавашния си партньор Христо Гръчки печели медали и титли на национални и световни шампионати. Следват частни уроци с чуждестранни преподаватели и една неочаквана покана от екипа на телевизионното състезание „Dancing Stars“ във Виетнам.

Без да се замисля много, Весела заминава. „Нямах представа къде отивам и в каква ситуация попадам, но знаех, че няма връщане назад и трябва да докажа на себе си, че ще се справя“, спомня си шампионката по спортни танци. Със здравословна доза усилия, успява да се превърне в звездата на шоуто. Въпреки триумфа в азиатската страна, Весела решава да учи в Европа. Избира Виена. Следва икономика, като паралелно с това работи като преподавател по танци.

След дипломирането си, Веси започва работа в банка, но любовта към танците надделява: „Танците се оказаха наистина любов и се радвам, че не я изоставям. Щастлива съм, че те ми показаха един друг път на развитие. Разбира се, шанс е, че попаднах в телевизията, защото „Dancing Stars“ ме направи популярна и ми позволява днес да избирам проектите си, да пътувам. Така открих йогата, Изтока, един нов път на развитие и поглед навътре към мен самата“.

Какво още се случва в живота на талантливата Весела Димова – зрителите ще видят във филма на журналиста Георги Тошев, оператора Борис Пинтев и режисьора Калояна Климентова – тази неделя (27 февруари) от 16:30 ч. в „Децата на Другата България“ по bTV.

Свързани статии

Back to top button