Снимка: БФВолейбол

BackstageНовини

Български представител в исторически проект между CEV и AVC

Първият по рода си проект, обединяващ европейските и азиатските волейболни семейства, стартира официално в Банкок (Тайланд). В престижния форум участва и български представител – Никола Димитров. Нашият специалист, който работи като треньор във ВА Стойчев-Казийски, бе предложен от страна на БФВолейбол и одобрен от Европейската конфедерация.

Проектът се планира от доста време, но след коронавирусната криза и произтичащите от това ограничения за пътуване, които наложиха редица отлагания, програмата за сътрудничество на треньорите в Европа и Азия започна едва сега в Тайланд. Той се осъществява в партньорство на Европейската конфедерация – CEV с Азиатската волейболна конфедерация (AVC). Програмата ще продължи от 22 до 28 март със смесица от теоретични и практически сесии, както и някои онлайн сесии.

След много срещи с AVC и лекторите партньорите решиха да комбинират програмите на CEV Expert (Герт Ванде Брук от Белгия) и на AVC Expert (GE Sridharan от Индия) в една, която се провежда в Центъра за развитие на Международната федерация – FIVB в Банкок. Поради различните ограничения и след оценка на всички изисквания това беше най-добрият вариант за преследване.

Следните треньори ще се включат в програмата:

CEV

г-н НИКОЛА ДИМИТРОВ (БЪЛГАРИЯ)

г-н Лесли де ЙОНГЕ (Холандия)

г-жа Хейзел ПЕРЕНС (Норвегия)

г-н Фридер СТРОМ (Швейцария)

AVC

г-н Мартин КОЛИНС (Австралия)

Г-жа Фенг Кунг (Китай)

Г-жа Вилаван Апиняпонг (Тайланд)

Г-н Крис Tод (Австралия)

За съжаление трима от треньорите, които първоначално трябваше да присъстват на програмата – Вилаван Апиняпонг (Тайланд), Хейзъл Перенс (Норвегия) и Лесли де Йонге (Холандия), се оттеглиха, като бяха заменени от Андреас Райзер (Австрия) и Щийн Хьосълс (Белгия).

Избраните треньори представляват до шест различни региона: три зонални асоциации от CEV (BVA, NEVZA и WEVZA) и три региона в рамките на AVC (Изток , Югоизток и Океания).

Историческият проект за сътрудничество между треньорите в Евро-Азия се финансира чрез Фонда за мобилност и обмен в спорта от Европейската комисия.

Българският представител Никола Димитров бе избран сред 27 кандидатури от Европа.

Свързани статии

Back to top button