Вдъхновяващи истории

Чавдар Костов купи свой потник в благотворителен търг

Гардът участва в традиционния благотворителен търг на „ Синя Зона Б-18“, като каузата тази година е в помощ на 5-годишния Роско

Капитанът на мъжкия национален отбор Чавдар Костов за пореден път демонстрира голямото си сърце не само на терена, но и извън него. Гардът участва в традиционния благотворителен търг на „ Синя Зона Б-18“, като каузата тази година е в помощ на 5-годишния Роско.

Той е диагностициран с изключително рядка генетична мутация, която причинява глобално изоставане в развитието. Въпреки трудностите, пред които е поставено семейството му, Роско посещава ежедневно специалисти – ерготерапия, логопед, психолог, зала по психомоторика, курсове барокамера, хипотерапия, АВА терапия, но за съжаление това не е достатъчно той да догони нормата за 5-годишно дете.

Семейството се свързва с клиника в Украйна, която е пионер на световно ниво в терапии със стволови клетки, именно за такива случаи. Една вливка на такъв тип фетални стволови клетки е с цена от €10 000, като броят на вливките зависи от състоянието на детето и как се повлиява то. За случая на Роско лекарите препоръчват минимум 5 вливки през период от 6 месеца. До момента на Роско му е осъществена 1 такава вливка (12.07.2021г) и той показва напредък във възприятията и поведението си.

Семейството е решено, че ще се бори докрай за детето си и че ще се случат толкова вливки, колкото е нужно, за да може техният лъчезарен Роско да има детството, което всяко дете заслужава – пълно с весели игри и приятели.

За съжаление, сумата, която е на дневен ред е непосилна за тях.

Костов реши да предостави за участие в търга свой потник с цветовете на националния отбор, с който изведе тима ни в паметния мач в Рига срещу Латвия. Тогава „лъвовете“ победиха домакините и си осигуриха място на ЕвроБаскет 2022 за пръв път от 10 години насам. На потника са събрани автографите на всички български герои от Рига.

Ценната дреха стигна до цена 500 лв. в търга, но в крайна сметка капитанът на националите ни реши да удвои сумата и да задържи екипа си.

„Бях си решил по Коледа да участвам в благотворителна кауза. Предостави ми се случай и така ще запазя потника за следващия търг! Не исках много да се шуми. Знам, че не е много, но е от сърце! Пожелавам на детето да оздравее бързо и да стиска палци за нас на ЕвроБаскет!“, обясни играчът на Левски.

Свързани статии

Back to top button