Новини

Дадоха старт на кампанията „Левски е вечен“ (Видео)

Целта е да бъдат осигурени спортно-техническата стабилност на отбора и да бъдат покрити неотложни лицензионни задължения

Мажоритарният собственик на „ПФК Левски“ Наско Сираков, изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков, старши треньорът Станимир Стоилов съвместно с представителите на организираните привърженици Степан Хиндлиян, Адриян Петров и Момчил Лазаров поставиха началото на кампанията „Левски е вечен“.

Специалният сайт за кампанията е достъпен на vechen.levski.bg

Кампания „Левски е вечен“

Кампания за възраждането на професионален футболен клуб „Левски“. Целта е да бъдат осигурени спортно-техническата стабилност на отбора и да бъдат покрити неотложни лицензионни задължения. Цел: 150 000 хиляди лева на месец.

Мажоритарният собственик Наско Сираков коментира старта на кампанията и сподели пред медиите, че в момента най-важното е възраждането на “сините” и те не трябва да изпускат този шанс.

„С привържениците на Левски проведохме десетки разговори и търсихме най-доброто за бъдещето на клуба. Заедно стигнахме до извода, че сега най-важно е възраждането на нашия любим клуб. Искаме “Левски” да е това, което познават привържениците му. Разделени нямаме шанс за възраждане. Не бива да изпускаме този шанс. Искаме да направим заедно с привържениците първата голяма стъпка към това възраждане. Можем да минаваме през тежки времена, но винаги ще сме с привържениците. “Левски” е вечен и това е името на кампанията. Аз съм пазител на акциите, а мажоратирни собсвеници станаха абсолютно всички фенове на този клуб. Аз не съм вечен, “Левски” е вечен. Задачата ми е след време да намеря друг пазител и преносител на акциите.Смятам, че няма по-добър пазител на акциите от феновете на този клуб. Тук не става въпрос за пари. Колкото повече от нашите привърженици повярват в сдружението, това е по-добре за клуба. Ако с Мъри не успеем да ги убедим в проекта, това е най-големия ми провал. На никой от привържениците не трябва да му минава през главата, че шепа хора иска да обсебва акциите. Затова искаме при създаването на това сдружение, да има представителност. Аз ще съм първият член на това сдружение. Там ще влязат жена ми, децата и внуците ми“

„Искам да благодаря на нашия спонсор Palms Bet, които се отказаха от тяхното лого да стои на гърдите ни. Мисля, че за пръв път един отбор ще изиграе цял полусезон с мотото на кампания, а именно „Левски е вечен“. От вчера в социалните мрежи стигна информация, че се появява недоверие, обвинения, че има проблеми с ДМС-ите и парите не стигат до клуба. От 2020-та година, откогато е отворена тази линия, в клуба са влезли над 300 хиляди лева“.

„Смятам, че кампанията с подновяването на членските карти не върви достатъчно добре. Призовавам превържениците за подновяване и закупуване на нови членски карти. Друг начин е с абонаментните карти. Най-важна е моралната подкрепа към трибуните и трябва да пълним стадиона на всеки мач“, допълни Сираков.

Треньорът Станимир Стоилов бе категоричен, че всички клуба, както и привържениците трябва да продължат да издигат тима на висота.

„Всички знаем, че основният актив на Левски винаги са били привържениците. През годините тези хора са помагали, помагат и вярвам, че ще продължат да помагат. Трябва да направим така, че ние привържениците да продължаваме да издигаме “Левски” на висота. Искрено вярвам, че привърженици, ръководители, футболисти и треньори можем да вдигнем клуба, където трябва да бъде“, коментира Стоилов.

Изпълнителният директор Ивайло Ивков увери феновете, които ще заделят част от средствата си, за да подкрепят клуба, че средствата им няма да потъват в бездънна яма.

“Днес даваме старт на кампания, която се надявам да е най-силната. Която да даде началото на възраждане на един нов и велик “Левски”. Кампанията е с име, избрано от привържениците на клуба. Самото име дава послание. Заставам с чисто лице и самочувствието пред вас и ви апелирам да участвате. Напълнете стадиона физически на всеки мач. Ще разчитаме и на онлайн билетите. Това само по себе си е достатъчно да изкупим стадиона – 17 000 места. И то още на мача с “Пирин”, на който входът ще бъде свободен”.

“Каня всички левскари да се поклоним и да се преброим на паметника на Апостола на свободата в 12:00ч на 19-и февруари. Да направим един поход и да пристигнем на стадиона, на който да подкрепим нашия отбор в първия мач за сезона. Имаме треньор, за когото голяма част от левскарите си мечтаят повече от 10 години. Имаме президент, който със стратегическото си мислене изигра пръв съществена роля за спасението на “Левски”. Мислим как да надградим и да върнем клуба там, където му се полага. Извървяхме доста дълъг път. Освободихме петима състезатели. Мисля, че дадохме пример как може по един интелигентен и приятелски начин да вземаме решение с нашите футболисти, които за момента не са нужни на спортно-техническия щаб. Разделихме се без каквито и да е последици за клуба. Имах щастието да бъда четири дни в Турция с нашия нов отбор, след като е минала голяма част от подготовката. За първи път казвам, че съм изключително обнадежден от начина по-който изглежда отборът. Непримирим и млад отбор, който се опитва да играе модерен футбол. Рано е да обещаваме резултати, но мисля, че сме на правилния път. Хората няма да участват и да хвърлят от оскъдните си средства в една бездънна яма. Ще хвърлят като гориво в един работещ двигател”.

“Кампанията не е просто пари. Тя започна от самите привърженици, без да ги караме ние. В момента обявяваме, че клуб, ръководство и привърженици сме заедно в това. Не сме станали еднакви, ние сме различни хора. Защо трябва да слагам тавани? Важно е доверието и да не го нарушим. Кампанията има много други аспекти, не са само финансови. Крайната ни цел е да бъде пълен стадионът на всеки мач. Ще се отчитаме два пъти седмично. Ако кажете, можем и по-честно да се отчитаме. Лицензирането е специална и специфична тема. Това е наша работа. Имам притеснения всеки ден, но нямам страхове. Считам, че “Левски” ще получи лиценз. Разчитам и на мощния старт на тази кампания”, сподели Ивков.

Свързани статии

Back to top button