Снимка: БФТенис

Новини

Денислава Глушкова с втора победа на Australian Open

Денислава Глушкова продължава с великолепното си представяне на откритото първенство на Австралия за юноши и девойки, съобщава сайтът на БФТенис.

Талантливата българка записа втора поредна победа и то без да загуби сет. В среща от втория кръг Глушкова се наложи с 6-3, 6-2 над Амели Шмейкалова от Чехия.

Преди това Денислава елиминира с 6-3, 6-4 и №15 в схемата Лаура Хиетаратна от Финландия. На осминафиналите Глушкова ще играе срещу световната №1 при девойките Петра Марчинко от Хърватия. За българката това е дебют в турнирите от Големия шлем.

Глушкова получи този шанс вследствие на резултатите си и подкрепата от страна на Българската федерация по тенис.

Денислава Глушкова е състезателка на ТК „Дема” и е подпомагана от Мариана Ненова, член на УС на БФТ и президент на ТК „Дема”, и е част от програмата за финансово подпомагане на младите таланти на БФТ. На турнирите в Австралия Глушкова и Динко Динев са под ръководството на Даниел Ангелов – национален треньор и координатор на Спортната комисия към БФТ.

Българската федерация по тенис поздравява Денислава Глушкова, Мариана Ненова и цялото семейство на талантливата българка с великолепното представяне и пожелава още много страхотни победи.

За съжаление Динко Динев пък отпадна във втория кръг по двойки. Динев и Игнасио Бусе от Перу отстъпиха с 1-6, 1-6 на Танапат Нирудорн от Тайланд и Яден Уиикс от Канада.

Свързани статии

Back to top button