Снимка: БФБокс

Младите надежди

Девет български боксьори на Европейското до 22 години в Пореч

България ще бъде представена от деветима боксьори на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия, съобщава БФБокс. Шампионатът на Стария континент стартира днес от 19:00 часа като участие ще вземат 319 боксьори от 41 държави. За България за медали на турнира ще се хвърлят Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг), Николай Маринов (57 кг), Радослав Росенов (60 кг), Красимир Джуров (63.5 кг), Венсан Киркоров (67 кг), Рами Киуан (75 кг), Кристиян Николов (80 кг), Марио Митев (86 кг). Те са предвождани от треньорите Жоел Арате, Борислав Бояджиев и Ивелин Иванов.

Във вечерната сесия днес, която започва от 19:00 часа, ще имаме един участник. В категория до 63.5 килограма Красимир Джуров ще се изправи срещу Ерик Сучи от Чехия. Мачът е тази вечер и е трети в програмата, като се очаква да се проведе около 19:30 часа.

Носителят на Купа „Странджа“ Радослав Росенов (60 кг) ще почива на старта и във втория кръг ще срещне Артур Сахакян (Армения). Мачът им е на 17 март. Венсан Киркоров (67 кг) ще боксира с Недас Гудомскас от Литва. Двубоят е в следобедната програма в понеделник. Кристиян Николов (80 кг) почива в първия кръг, а на 15 март го очаква двубой с Градус Краус от Нидерландия. Отново във вторник Рами Киуан (75 кг) ще мери сили с германеца Марсел Манголд. Дебютантът Марио Митев (86 кг) ще срещне утре вечер Арас Дуденас (Литва). В категория до 48 кг Ергюнал Себахтин ще боксира на 1/4-финал срещу Падрейг Дауни от Ирландия на 19 март. Ясен Радев (54 кг) ще започне участието си с мач на 17 март срещу Ибраим Букедем от Франция. По същото време Николай Маринов (57 кг) ще срещне Хуан Морено от Испания.

Свързани статии

Back to top button