Вдъхновяващи историиНовини

Димитър Бербатов откри фотоизложба в бургаско училище

Експозицията е под надслов „По моя начин“ и се осъществява по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата“

Футболната звезда Димитър Бербатов гостува на ПГЕЕ „Константин Фотинов“ – град Бургас, където откри постоянна фотоизложба, запечатала паметни моменти от неговия житейски път и богатата му кариера на професионален състезател. Експозицията е под надслов „По моя начин“ и се осъществява по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата“.
Десетки ученици приветстваха с овации и аплодисменти Бербатов, който бе посрещнат в двора на гимназията от IV Ученически гвардейски отряд и II Ученически гвардейски духов оркестър към ПГЕЕ „Константин Фотинов“, както и от мажоретния състав на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. След това Димитър Бербатов разгледа и официално откри фотоизложбата „По моя начин”. Сред гостите на събитието бяха заместник-кметът на Община Бургас с ресор туризъм и спорт Манол Тодоров, заместник областният управител на Бургас Владимир Крумов, председателят на Асоциация „Докосни дъгата“ и Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ д-р Денислава Ангелова, директорът на ПГЕЕ „Константин Фотинов“ Павлина Градишка, бившият футболист на Пирин Благоевград, Локомотив София и Нефтохимик Малин Орачев, Ангел и Цвети Маринови от AMСтудио – партньори на инициативата.
„Моята цел е да се опитам да покажа на подрастващите как да водят живота си, какви цели да си поставят и да ги постигат. Именно това ви пожелавам! Имайте целите, амбициите и постоянството, за да покорявате своите лични върхове. Няма да бъде лесно, но всяко успешно преминато препятствие ще ви прави по-силни. Пожелавам ви успех!“, заяви голмайстор №1 на националния отбор на България.
Той взе символично участие в последвалия приятелски футболен мач между ПГЕЕ „Константин Фотинов“ и ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Бербатов проведе кратка мотивационна среща с участниците преди двубоя и направи първото отиграване в мача след началния съдийски сигнал, даден от Малин Орачев. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед връчи и купите на двата състава, които сътвориха истински спортен празник.
Футболната звезда отдели време на учениците за автографи и снимки. Радостта на младежите от докосването до Димитър Бербатов още дълго време ще носи отзвука от срещата.

Свързани статии

Back to top button