Новини

Джудистите започнаха лагер с новия селекционер Георги Георгиев

На сбора са над 60 състезатели

Националите започнаха лагер в Сливен под ръководството на новия селекционер Георги Георгиев, бронзов олимпийски медалист от Атина 2004, информира БФТенис.

На сбора са над 60 състезатели, чиято подготовка е фокусирана върху европейското в София от 29 април до 1 май. На лагера са всичките ни най-добри състезатели от по-леките категории. Сред тях са Божидар Темелков, Янислав Герчев, Марк Христов, както и Денислав Иванов, световен и двукратен европейски шампион за младежи и кадети, който се върна на татаимо след 4-годишно наказание за допинг. В залата също е и подновилата кариера Ивелина Илиева, а до дни се очаква в сбора да се включи и родената във Франция Амели Гиюр, която вчера получи български паспорт.

Тимът е разделен на две, „тежките“ състезатели се подготвят на Белмекен под ръководството на помощник треньора Ганчо Дойков. На високопланинската база Ивайло Иванов, Борис Георгиев, Ивайло Димитров.

„Винаги сме имали талантливи млади състезатели и сега не е по-различно – каза Георги Георгиев, който водеше националите до 2015 г. – Тази година обаче за първи път ще бъдем домакини на европейско за мъже и жени и целта е достойно представяне пред българска публика.“

Първата международна изява за националите ще бъде турнирът Голям шлем в Париж през февруари, печелен от самия Георгиев през 2006 г.
Този път във френската столица ще има солидно българско участие от 5-има състезатели: Анастасия Балабан (48), Божидар Темелков (66), Марк Христов (73), Ивайло Иванов (90) и Борис Георгиев (100).

Свързани статии

Back to top button