Гласове от спорта

Евдокия Попадинова: Женският футбол се развива

Националната състезателка и нападателка на Лацио Евдокия Попадинова е футболистка №1 на България за 2023 година. Тя спечели 44 гласа, с които изпревари крилото на швейцарския Аарау Симона Петкова (29). Третото място остана за полузащитничката от Рес Рома VIII Лора Петрова (8).

“Благодаря много на нашата треньорка, на моето семейство, на моя приятел, които винаги са до мен, съотборничките в националния отбор и Лацио. Понякога успехите се изразява по този начин, печелейки трофей, а понякога се изразяват, когато просто се събудиш и правиш крачки напред, дори когато нямаш сили. Благодаря ви”, заяви Попадинова, след като получи приза по време на церемонията “Футболист №1 на България”.

“Надявам се да помагам да развиваме женския футбол. За доста от момичетата в националния отбор аз съм пример за тях. Колкото е възможно, продължаваме напред към нови върхове“, изрази надеждата си Попадинова в интервю пред журналисти. Тя коментира и развитието на женския футбол в България.

„Със сигурност женският футбол се развива все повече с всяка изминала година. Имаме все по-добри резултати. Миналата година с националния отбор за пръв път се класирахме на по-преден етап. Сега сме в доста добра група за Европейското първенство. Първият мач с Казахстан, след това с Армения. Искаме да спечелим и двата мача и вярвам, че можем да ги спечелим”, уверена е футболистката на Лацио.

„Не знам, може някой път да се пробваме един срещу друг на някой благотворителен мач и вие ще прецените“, отговори с усмивка Еви Попадинова на въпрос дали биха я повикали и в мъжкия национален отбор.

  • 1. Евдокия Попадинова (Сасуоло, Италия) – 44 точки
  • 2. Симона Петкова (Аарау, Швейцария) – 29
  • 3. Лора Петрова (РЕС Рома, Италия) – 8 4/5 място: Александра Сергеева (Волфсбург II, Германия) и Йоана Станкова (Сасуоло U19, Италия)

Свързани статии

Back to top button