Снимка: БФБорба

Новини

Евелина Николова на полуфиналите в Истанбул

Биляна Дудова тръгна с две категорични победи, но на четвъртфиналите загуби с 0:9 от беларускинята Вераника Иванова

Бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова стигна полуфиналите на турнира по борба „Ашар Догу“ в Истанбул.

В категория до 57 кг националката постигна три категорични победи, като още на старта тушира за 0,58 сек туркинята Огче Фисикчи. На осминафиналите също победи с туш за 1,54 мин Айша Уалишан (Казахстан), а на четвъртфиналите се справи и с нигерийката Естер Колаволе – 6:3.

Така в следобедния сеанс Евелина ще спори с олимпийската вицешампионка Ирина Курачкина (Беларус), двукратна европейска шампионка и носителка на два бронзови медала от световни първенства.

При 62-килограмовите Тайбе Юсеин и Биляна Дудова не успяха да стигнат до трета битка помежду си след загуби. Още на старта в категорията Тайбе претърпя поражение с туш от монголката Шукхе, която е №1 в света през 2014-а. Азиатката вече е на полуфинал, и ако стигне финал, бронзовата ни олимпийска медалистка ще продължи в репешажите за бронза.

Биляна Дудова тръгна с две категорични победи, но на четвъртфиналите загуби с 0:9 от беларускинята Вераника Иванова. Преди това настоящата №1 в света и Европа от по-долната категория срази с туш Набира Есенбаева (Узбекистан), а след това и казахстанката Айсулу Касимова. Българката има шанс да се бори за бронза, ако беларуската й противничка стигне финала.

Загуба на четвъртфиналите претърпя Мария Оряшкова (76) след технически туш 0:11 от германката Франси Риаделт. Преди това българката постигна две победи – над полякинята Патриция Сперка с 11:0 и беларускинята Ксения Джибук с 3:2.

Свързани статии

Back to top button