Гласове от спорта

Филип Кръстев пред Voice In Sport: Нямах план да се връщам в България

Новият футболист на Левски Филип Кръстев призна, че не е имал намерение да се връща в България, но е трябвало да избере най-добрата опция в момента за кариерата си. Един от най-талантивите български футболисти даде специално интервю за VoiceInSport.bg, в което коментира амбициите си в следващите месеци с екипа на “сините”.

“Щастлив съм от трансфера. За мен това не е крачка назад, а добра крачка напред. Със Станимир Стоилов сме коментирали тактика и какви са очакванията му”, каза Филип Кръстев.

“Той ми е казал как тренира и ми харесват неговите разбирания за стил на игра. Сега тепърва започвам да избирам максимума от взаимната ни работа”.

Филип Кръстев е роден на 15 октомври 2001 година в София. Юноша е на „Славия“, като подписва първия си професионален договор през 2018 година с родния си тим. С екипа на „белите“ изиграва 44 мача и отбелязва 4 гола. В началото на 2021 година преминава в белгийския „Ломел“. Следват преотстъпвания във френския „Троа“ (2 мача) и холандския „Камбуур“ (5 мача и 1 гол).

Кръстев дебютира за националния отбор на България на 6 септември 2020 година срещу Уелс. За националната селекция до 21 г. има 7 мача и 1 гола, за тази до 19 години 3 мача и 2 гола, а за 17 годишните национали – 2 мача.

“Не ми е било план да се връщам, но понякога не получаваш това, което заслужаваш. Тогава трябва да търсиш най-доброто  решение за момента. Ако бях останал в Нидерландия, не знаех колко време щях да играя и че щях да получа шанс. Аз имам високо самочувствие и не мисля, че трябва да бъда резерва. Да се върна в Левски е най-доброто решение в тази ситуация”, каза още Кръстев.

Свързани статии

Back to top button