НовиниСпорт и здраве

Футболно обединение в памет на Илиян Илиев

Фен клубовете на чуждестранни отбори играха благотворително в София

Безпрецедентно обединение на български фенове на чуждестранни футболни отбори – рекорден брой отбори на фен клубове участваха в благотворителен турнир в София в памет на Илиян Илиев.

Илиян беше фен на Ювентус и Левски, стюард на мачове на ЦСКА. Той загуби изпълнения си със смисъл и добри дела живот след агресия и насилие. Беше убит в столичния квартал Люлин на 9 януари заради заря в чест на раждането на дете на негов приятел.

Всички фен клубове на чуждестранни отбори у нас се обединиха под лозунга за справедливост в процеса срещу убиеца на Илиян. Приживе Илиев участва в много благотворителни каузи. Сега се проведе такава в негова памет.

На финала на турнира, в който се включиха 20 отбора, се класираха Байерн (Мюнхен) и Манчестър Юнайтед. Като символ на обединението в памет на Илиян те решиха да си поделят първото място, показвайки, че важна е каузата, а не еднократна победа на всяка цена.

Влючиха се и два женски отбора – ФК “Торнадо 2013” и “Скрити лимонки”, които изиграха атрактивен демонтративен дамски мач. Момичетата от “Скрити лимонки” продаваха благотворително книги в памет на Илиян Илиев.

На турнира се събираха средства за изграждане на паметник на гроба на Илиян и за подпомагане на неговата майка Наталия. Кампанията продължава.

Желаещите да дарят средства могат да го направят по банков път по сметката на фен клуба на Ювентус България:

Банка ДСК

IBAN: BG61STSA93000020674736

BIC: STSABGSF

Основание: Дарение за Илиян Илиев

Турнирът в памет на Илиян Илиев би организиран от фен клубовете на чуждестранни отбори със съдействието на Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ) и Аматьорска Мини Футболна Лига (АМФЛ).

Участие в турнира взеха следните отбори: Ювентус България, Фен клуб Челси България, Фен Клуб Барселона София и Приятели, Фен клуб на ФК Арсенал Лондон в България, “Романисти България”, Галатасарай фен клуб България, Man City Bulgaria – Българският фен клуб, Лацио-България, Фен Клуб Манчестър Юнайтед България, Фен клуб Нюкасъл България, Fan club Milan Bulgaria, Фен клуб Саутхямптън България/Българските Светци, Интер Клуб България, Сдружение Фенклуб Реал Мадрид – България, Everton Bulgaria, НФК на ФК Ливърпул в България, ФК Торнадо 2013, Фен клуб Бърнли България, Съндърланд фен клуб и Байерн Мюнхен България.

Свързани статии

Back to top button