Снимка: БФБорба

Новини

Георги Вангелов ще срещне индиеца Рави Кумар още на старта на турнира „Дан Колов – Никола Петров“

Именно индиецът спря нашия национал в четвъртфиналите при 57-килограмовите на олимпийските игри в Токио 2020

Георги Вангелов ще срещне индиеца Рави Кумар още на старта на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ по свободна и класическа борба, който започва утре във Велико Търново, Двореца на културата и спорта.

Именно индиецът спря нашия национал в четвъртфиналите при 57-килограмовите на олимпийските игри в Токио 2020. Сега обаче двамата ще се срещнат в по-горната категория до 61 кг на свободния стил. Индийците бяха у нас на подготовка и двамата направиха съвместни тренировки.

В категория до 79 кг Джемал Али, европейски вицешампион за юноши от 2018-а, започва с грузинеца Беруашвили, а Ахмет Батаев (92 кг) очаква победителя от двубоя между украинец и македонец.

В класическия стил Дейвид Димитров, носител на златния пояс „Никола Петров“ от 2021-а ще има на старта за съперник алжиреца Гайо.

При жените Сезен Белберова (55 кг) започва с индийката Пинки. София Георгиева (65 кг), трета на европейските олимпийски игри през 2019-а, ще срещне унгарката Немет. В същата категория състезаващата се за Азербайджан Елис Манолова ще спори също с унгарка – Фелхо. А Юлияна Янева, победителка от световната купа през 2020-а, но в категория до 65 кг, сега започва с унгарката Елекеш при 72-килограмовите.

На турнира сили ще мерят над 400 състезатели от 35 държави. Срещите започват утре от 10,30 часа в Двореца на културата и спорта.

Входът за публиката е при спазване на всички противоепидемични мерки със запълване капацитета на залата до 30 процента, предоставяне на зелен сертификат, PCR или антигенен тест.

Двубоите ще бъдат излъчвани на живо на сайта на БФ Борба ТУК

Схемите може да видите ТУК

Програма за първия кръг ТУК

Свързани статии

Back to top button