Снимка: БФТенис

Новини

Глушкова и Динев с победи на Australian Open

Денислава Глушкова започна с победа в първия кръг на сингъл на откритото първенство на Австралия за юноши и девойки.

В среща от първия кръг нашето момиче се наложи с 6-3, 6-4 над №15 в схемата Лаура Хиетаратна от Финландия. Във втория кръг Денислава ще играя срещу Амелие Смейканова от Чехия.

Днес българката започва и участието си и в турнира по двойки. Глушкова и Аня Найяр от Австралия ще играят срещу японките Киношита и Сайто.

Динко Динев пък се класира за втория кръг в турнира по двойки. Динев и Игнасио Бусе от Перу се наложиха с 4-6, 6-4, 10-5 над представителите на домакините Деспожа и Ламачиниах

Вчера Динко загуби в първия кръг на сингъл от №13 в схемата Озан Колак от САЩ.

За двамата българи това е дебют в турнирите от Големия шлем.

Родните таланти получиха този шанс вследствие на резултатите си и подкрепата от страна на Българската федерация по тенис. БФТ осигури на младите таланти националния треньор Даниел Ангелов за участието им в турнето в Австралия. През 2021 г. той бе с тях на турнири в Испания и Казахстан.

Срещите на сингъл на родните тенистисти бяха изгледани на живо от австралийската тенис легенда Пол Макнами, който през последните години е специален консултант към спортния отдел на федерацията и ментор на някои от водещите български тенисисти.

Свързани статии

Back to top button