Вдъхновяващи истории

“Година на благодарността”, която превърна Voice in Sport в повече от медия

Инициативата на Мадлен Радуканова – “Година на благодарността”, се превърна в повод и екипът на Voice in Sport да се превърне в повече от медия. Не само да сме заедно до олимпийската шампионка, но и да дадем платформа за изява и първи стъпки в журналистиката на млади таланти и бъдещи “водещи пера” в професията.

Джем Юмеров е поредното ново попълнение в екипа ни. Той бе в ролята на репортер на 24 февруари, когато златната медалистка от Токио посети Айтос.


Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова продължава да предизвиква незабравими емоции у младежи в цяла България и след завоюваното отличие в Токио чрез инициативата си “Година на благодарността”. Целта на “диамантеното момиче” е да се среща с подрастващи, за да ги вдъхновява, мотивира и да им дава добър пример.

На 24-ти февруари златната медалистка посети СУ “Христо Ботев” гр. Айтос като част от благородната си кауза, която стартира в началото на 2022-ра. Нейната визита се превърна в своеобразен празник за цялата училищна общност.

Заедно с Мадлен бяха председателя на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров и д-р Денислава Ангелова – председател на Асоциация „Докосни дъгата“ и Сдружение „Младежки гвардейски отряди“, която е сред официалните партньори на инициативата. При влизането си в двора на училището златното момиче бе посрещнато подобаващо с шпалир от гвардейците на VI-ти Ученически гвардейски отряд като истински шампион пред очите на малки и големи ученици, които след това имаха удоволствието да се насладят на медала от Токио 2020 отблизо, както и да се снимат с художествената гимнастичка.

В последвалата среща, на която освен младите гвардейци присъстваха младши посланиците на Европейския парламент, представители от Клуба по фото и видео журналистика и изявени ученици, олимпийската шампионка разказа коя е Мадлен извън залата за тренировки и какво и предстои оттук нататък. Отбеляза трудностите по пътя към спортния Еверест – Олимпийското злато, които са преодолели с останалите момичета от ансамбъла благодарение на силната връзка помежду си. Не пропусна да спомене за подкрепата, която е получавала от своето семейство и вълнуващите емоции, преживени като футболен фен, подкрепяйки баща си – бившия футболист и треньор Милен Радуканов.

Младежите имаха честта да зададат въпроси към спортния журналист Найден Тодоров. Той разказа как се е превърнал в кръстник на ансамбъла, като ги описал с прозвището „диамантени момичета“, защото в очите му те били като диаманти, шлифовани от треньорката Весела Димитрова. Остави в захлас слушателите с историите си за срещата с Алекс Фъргюсън и приключенията около новината за трансфера на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед. Специална изненада имаше за абитуриентите от Младежките гвардейски отряди.

Те получиха карти, с които могат да се възползват от преференциални отстъпки при пазаруване в магазините българската марка дрехи за мъже – TEODOR. Събитието завърши със снимки за спомен и раздаване на автографи и мартенички от Мадлен. Лъчезарните гости и тяхната положителна енергия направиха срещата незабравима за всички участници в нея.

Свързани статии

Back to top button