Гласове от спорта

Христо Стоичков даде престижно интервю за Франс Футбол (ВИДЕО)

Камата говори за футбола на Балканите и в България

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде престижно интервю за френското списание Франс Футбол. Кавалерът на “Златната топка” коментира развитието на любимата игра на Балканите, както и у нас.

„Футболът на Балканите е нещо фантастично. През годините имаше много играчи от тези държави, които спечелиха Шампионска лига, „Златни топки“, първенства. В тази зона има нещо специално. Балканите са много специална зона. От тук излязоха страхотни футболисти – Драган Стойкович, Драган Джаич, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Дарко Панчев, Синиша Михайлович, мир на праха му“, каза Стоичков.

„Знаем за Хърватия. Това е малка страна, но изкараха добри играчи. В Сърбия и Черна гора също има големи играчи. В България няма такива играчи. Може би един или двама – Кирил Десподов играе в Гърция. Имаме в Италия, Турция, Кипър, но такъв, който да играе в Барселона, Манчестър Сити, Арсенал, Атлетико Мадрид – няма. Боли ме да го кажа. Това е истината. Трябва да го приемем, трябва да изградим нещо. Имаме нов президент на Федерацията. Ще направи някои по-различни неща. Ще видим как ще се работи с тези играчи на 19, 20, 21 години, за да могат да се съревновават“, призна Камата.

Свързани статии

Back to top button