Снимка: Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница

Гласове от спорта

Илиана Раева: Поставяме нови съчетания и работим за психологическата подготовка на грациите

Президентът на Българска федерация художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева разкри, че националките са в трескава подготовка за олимпиадата в Париж 2024 и разработват нови съчетания.

“Подготвяме нови съчетания. Но освен това работим и за психологическата подготовка на състезателките, защото те са още деца. Не бягаме от тази трудностите, а се опитваме да ги усъвършенстваме”, каза Раева в студиото на “Тази сутрин” по bTV. Тя посочи, че има проблеми с материалната база, която била под всякаква критика. Затова се налагала грациите да ходят на лагери.

“Като президент на федерацията с всички министри съм работила без проблем. Пари да се прави спорт на високо ниво не се намират лесно. Материалната база е под всякаква критика. Ходим на лагери, които министерството осигурява. Още Бойко Борисов поиска да се отпуснат пари да разширим залата на “Раковски”. Това беше преди шест години. Веднъж от безсилие се разплаках в кабинета на един министър. Сега се работи. Теренът е на МВР и за първи път министър работи по този начин и се надявам да направим тази зала. Момичетата заслужават”, добави Раева.

Свързани статии

Back to top button