Вдъхновяващи истории

Ивет Горанова бе специален гост на 15-ата годишнина на българско училище в Кипър

Шампионката връчи знамето на първия знаменосец

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова бе специален гост на тържествената церемония по случай 15-ата годишнина от създаването на българското училище „Народни Будители“ – Паралимни, Кипър. Нашата каратистка, която пътува от Родината специално за събитието, връчи знамето на училището на първия знаменосец Периклис Перикли. Директорката на учебното заведение Живка Милова награди спортната звезда с юбилеен плакет за пример и вдъхновение.

Създаването на българско училище в Паралимни е символ на нашата национална идентичност

Горанова отправи поздравителен адрес към училището: “Това е специален момент, който ни позволява да се върнем назад във времето и да се възхищаваме на пътя, който сте изминали и на всички постижения, които сте постигнали заедно. Създаването на българско училище в Паралимни не е просто акт на образование, а е и символ на нашата национална идентичност, култура и език. То представлява мост между нашата родина и света, място, където се учат не само знания, но и уважение към нашите корени и традиции”, отбеляза Горанова.

Тя изрази голямата си благодарност към всички, които са работили усърдно през тези 15 години, за да направят това училище място на знание, общност и вдъхновение. “15 години са само началото на вашето пътешествие. С вяра, усърдие и единство, сигурна съм, че пред вас стоят още много години на успехи, иновации и развитие. Продължавайте да строите бъдещето си заедно, с любов към знанието и към нашата обща цел – да бъдем по-добри хора и по-добри граждани на света. Благодаря ви и нека този ден бъде изпълнен с радост, гордост и сбъднати мечти! Слава на българското образование и на всички вас, които сте свързани с него! Благодаря ви, за честта днес да съм с Вас!”, завърши олимпийската шампионка.

Спортната звезда се включи и в тържествено шествие

Тя се включи и в тържественото шествие на училище „Народни Будители“. Заедно с децата и младежите, които бяха облечени в традиционни български носии и гордо развяваха родния трибагреник, Ивет Горанова допринесе за празничната атмосфера. Денят продължи на сцената на централния площад в Паралимни. В концерта „Лазарица“ участваха „Джуниър бенд”, ученици от шест български училища в Кипър, в т.ч. “Азбукарче” – Полис-Хрисохус, “Никола Вапцаров”- Никозия, “Паисий Хилендарски” – Лимасол, “Васил Левски” – Дали, “Петър Берон” – Ларнака, петте български фолклорни състава на острова от Паралимни, Ларнака, Никозия, Лимасол и Пафос и кипърски детски танцови формации от района.

Свързани статии

Back to top button