Вдъхновяващи историиНовини

Известни спортисти и актьори отново се предизвикват с кауза образование

В онлайн наръчник популярните личности споделят своите съвети за добро физическо и психично здраве

Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева, Ники Илиев и спортистите Александра Жекова, Краси Георгиев, Илияна Стоилова и Симона Дянкова са първите популярни личности, които се включват в благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза” тази година.

Нестандартното събитие ще се проведе за втори път на 18 юни и цели да обедини хора на различна възраст от страната и чужбина в подкрепа на по-качественото образование за всяко дете в България. 

“Предизвикай се с кауза” се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на любители спортисти, които през годините подкрепят организацията чрез физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и България.

Първото издание на благотворителното спортно събитие, което се проведе на 30 май 2021 г., набра близо 60 000 лв. от над 1000 души и различни компании. Огромно беше разнообразието от предизвикателства, сред които бебеносене, скачане на въже, ролкайт (кайтсърф с ролери), изгаряне на 10 000 калории за един ден, каране на колело от Дуранкулак до Бургас и от София до Шипка, 200 км в софийските паркове с куче, скачане с бънджи, подскоци от щастие и много други.

Съветите на популярните лица в онлайн наръчник

Популярните посланици, които застават зад събитието, събират в специален онлайн наръчник своите съвети за добро физическо и психично здраве, как да изберете спортна цел и да се подготвите за нея. Онлайн наръчникът е достъпен на сайта на събитието. В него са включени актьорите Алек Алексиев и Валентина Каролева, режисьорът Ники Илиев сноубордистката Алекс Жекова, сърфистката Илияна Стоилова и ултрамаратонецът Краси Георгиев. Всички те миналата година също бяха лица на събитието и се предизвикаха с разнообразни спортни постижения.

“Предизвикай се с кауза” e за всички

В “Предизвикай се с кауза” могат да се включат всички желаещи без значение от тяхната възраст, физическа подготовка или местоживеене. Необходимае е единствено предварителна регистрация на сайта https://zaednovchas.bg/sport/, която включва и дарение за каузата.  В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по желание. Възможни са индивидуални регистрации, както и групови, които са подходящи за сплотяване на работни екипи или групи приятели. След това остава единствено изпълнение на свободно заявеното предизвикателство до 18 юни.

Подготовка за предизвикателството през юни

През следващите седмици ще бъдат обявени още известни личности, компании и техните служители, които ще се включат в благотворителното събитие и ще насърчават повече хора също да ги последват. Организаторите планират също открити тренировки, споделяне на полезни съвети за подготовка за предизвикателствата и мини предизвикателства, които да помогнат на записаните да бъдат по-целеустремени и дисциплинирани към постигането на своето предизвикателство.

Всички регистрирани за “Предизвикай се с кауза” 2022 получават и кодове за достъп до мобилното приложение Cardio Athletic App, където могат да се проследяват разнообразни статистики, свързани със своето предизвикателство.

За каузата на събитието

Фондация “Заедно в час” повече от 11 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. За тази цел фондацията развива нови учители, подкрепя цели училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Свързани статии

Back to top button