Снимка: bulfencing.com

Младите надежди

Кадетите на България завършиха 11-ти на сабя отборно в Нови Сад

Българският отбор на сабя кадети се класира на 11 място на Европейското първенство по фехтовка за кадети и кадетки в Нови Сад. Тимът ни в състав Камен Христов, Никола Господинов, Димитър Лазов и Станимир Пелов игра първата си среща с Турция за влизане в топ 8 и отстъпи с 30:45. В надпреварата за класиране от 9 до 16 място сабльорите ни победиха Сърбия с 45:33, след това загубиха от Чехия с 36:45 и в двубоя за 11-12 място победиха Белгия с 45:42.

При кадетките на шпага отборът ни завърши на 16 място. В първия кръг от елиминациите Виктория Велиславова, Матея Петкова, Михаела Стефанова и Александра Сучкова победиха Финландия с 45:30. В срещата за място сред най-добрите осем фехтовачките ни излязоха срещу силния отбор на Италия и отстъпиха с 39:45. За класиране от 9 до 16 място българките се дуелираха първо с Гърция и отстъпиха с 38:45. След това Велиславова, Петкова, Стефанова и Сучкова се изправиха срещу Румъния и загубиха с 41:45. В срещата за 15-16 място шпажистките ни играха с Естония, и загубиха с 29:45.

Утре е последният ден от Европейското първенство по фехтовка за кадети и кадетки, а на пътеките ще излязат мъжките отбори на шпага и рапира, и женските на сабя. България ще участва на шпага мъже с Рахим Рашайда, Филип Юсмен, Алекс Костадинов и Александър Костадинов, и на сабя жени с Калина Атанасова, Емма Нейкова, Мариела Георгиева и Василена Кръстева.

Свързани статии

Back to top button