Снимка: Година на благодарността с Мадлен Радуканова/Facebook

Вдъхновяващи историиНовини

Мадлен Радуканова вдъхнови малка гимнастичка с диабет

"Мирела е боец! Има диабет тип 1 и не позволява това да ѝ попречи да преследва целите си", сподели олимпийската шампионка

Златната олимпийска медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова зарадва и вдъхнови малката Мирела Звездева, която е диагностицирана с Диабет Тип 1.

“Благодаря ти, Мирелка! Времето прекарано с теб е подарък за мен!”, написа шампионката на фейсбук страницата на своята инициатива “Година на благодарността с Мадлен Радуканова”.

“Искам да ви запозная с Мирела. Тренира художествена гимнастика, живее със спорт, мечтае чрез спорт. Мирела е боец! Има диабет тип 1 и не позволява това да ѝ попречи да преследва целите си. Тя е нежна, умна, отговорна и много забавна! Тя е една от нас! Златно българско момиче!”, пише Мадлен Радуканова.

Двете са провели съвместна тренировка, а 10-годишното момиче, което е част от голямото семейство на Асоциация “Докосни дъгата”, е имала шанса и да види отблизо златното отличие, спечелено от Мадлен на Олимпиадата в Токио.

По време на своята “Година на благодарността” Мадлен Радуканова си е поставила за цел да се среща с деца и младежи, които търсят вдъхновение и насоки.

Свързани статии

Back to top button