Снимка: БФМ

Гласове от спортаНовини

Мартин Чой: Ще бъда още по-бърз през 2022

"В Испания тренирах с младата ни надежда Никола Мирославов Николаев, който кара в местния шампионат в Moto 4", сподели Чой

Най-добрият ни пистов състезател Мартин Чой от тима на „Еко BMW МС77 рейсинг тийм“ се завърна у нас, след като проведе подготовка в Испания за новия сезон. През тази година Чой освен в българския шампионат, ще кара още в BMU Европейския шампионат, както и в Световния шампионат по издръжливост, отново с френския отбор на „Energy endurance 91“.

“Последните 2 седмици тренирах в Испания, на 4 различни писти, на всяка от които карах по 3 дни. Изключително съм доволен, защото направихме много нови настройки в сравнение с миналата година. Намирам се в отлична форма, бързо си върнах формата с мотора, подготвен съм много добре и физически. Целта ми е да бъда по-добър и по-бърз от миналата година. С нетърпение очаквам да дойде и новият ми мотор и сезонът да стартира.“, разказа Мартин Чой пред сайта на мото федерацията.

За най-добрия ни състезател на писта предстоят тренировки на трасето в Серес, Гърция, както и на пистата, на която се провежда легендарното състезание „24 часа на Льо Ман.“ Мартин Чой ще стартира новия сезон през април, с два кръга от BMU Европейски шампионат на пистата в Серес, след което веднага заминава за Франция.

“В Испания тренирах с младата ни надежда Никола Мирославов Николаев, който кара в местния шампионат в Moto 4. Видя ми се много пораснал, физически и тактически, работил е доста във фитнеса, страшно бърз е, като по време на тренировките подобри времената на голяма част от пистите, на които карахме.“, похвали Никола Мартин Чой.

Свързани статии

Back to top button