BackstageНовини

Националките по бокс с лагер на Белмекен от 10 януари

Подготовката ще продължи 20 дни

Женският ни национален отбор по бокс ще се събере на 10 януари за първи лагер за тази година. Съставът, предвождан от триото Ангел Ангелов, Петър Лесов и Фикрет Ереджебов, ще се качи на високопланинската база на Белмекен, където ще проведе подготовка в продължение на 20 дни.

„Предварителният план вече е изготвен. Дай Боже да сме здрави всички, момичетата да тренират добре и да имат амбицията да успеят. Планираме на 10-и януари да заминем за Белмекен. На практика ще останем там до края на месеца, след което момичетата направо ще вземат участие в първия кръг на държавното първенство. След това идва и купа „Странджа“. Като цяло календарът е така направен, че основната част от турнирите да се съберат в първата половина на годината. През месец май е Световното първенство в Турция, което бе отложено от декември миналата година. През юли пък е Европейското първенство в Русия. Преди това е шампионатът за жени до 22 години в Хърватска през март. Във втората половина на годината ще е по-свободно“, сподели преди старта на подготовката Ангел Ангелов.

На този етап все още се очаква официално потвърждение на категориите, които ще бъдат олимпийски за Игрите в Париж 2024. Когато това се случи ще се преценява и дали някои от момичетата да сменят своите категории.

Свързани статии

Back to top button