Снимка: БФС

Младите надеждиНовини

Националните селекционери наградиха победителите в най-масовия детски футболен турнир „Купа София“

Надпреварата се проведе под егидата на Българския футболния съюз

Националните селекционери на мъжкия и младежкия национален отбор на България и техните помощници лично наградиха призьорите в най-масовия детски футболен турнир за „Купа София“, който завърши днес. В продължение на четири дни 120 отбора от цялата страна, стотици деца, техните треньори и родители станаха част от истински футболен празник,  който остави незабравими спомени и страхотни емоции у всички.

Надпреварата се проведе под егидата на Българския футболния съюз и с личната подкрепа на президента Борислав Михайлов, а домакин на двубоите в две от възрастовите групи бе Националната футболна база „Бояна“, съобщиха от родната.

Днес в Дома на футбола се изиграха финалите в двата потока за деца, родени през 2011 г., както и в двата потока за деца, родени през 2012 г. Селекционерът на България U21 Александър Димитров имаше удоволствието да поздрави и да награди победителите при 10-годишните от Болярчета (Велико Търново), които надделяха на финала над Левски (София) с 2:0. Медали и купа от наставника на младежките ни национали получиха и подгласниците, както и Хлапетата (Благоевград), които спечелиха третото място след 1:0 над Шампион (София).

Помощникът на Димитров – легендата от САЩ’94 Ивайло Йорданов, пък зарадва 10-годишните от поток 2, връчвайки отличията на победителите от Национал (София), които надделяха в големия финал над Хлапетата (Благоевград) с 2:1, както и третите в класирането от Витоша 13.

Друг от помощниците на Александър Димитров – Явор Вълчинов, връчи купите и медалите при по-големите (набор 2011). Победител стана тимът на ЦСКА-София, който спечели убедително финала срещу Септември (София) с 6:0, а третото място остана за ФК Елит (София).

Свързани статии

Back to top button