Снимка: ПФК "Левски"

Вдъхновяващи историиНовини

Наско Сираков дари 60 000 лева на Левски на 60-годишния си юбилей

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков направи дарение на клуба в деня на 60-годишния си юбилей.

“Скъпи левскари, днес навършвам 60 години и е време за равносметка за изминалия път. Благодарен съм на Бог за всичко, през което преминах. Хубавото ми даваше сили и вяра, лошото да осмислям, да впрягам волята си, да не се отказвам и да продължавам. Победите са ме окрилявали, а загубите са ме учили.

Правил съм добрини, правил съм и грешки. Надявам се да простите грешките, защото чрез тях откривах истината. Тези 60 години не бяха леки, но знам, че това ме направи по-силен, по-устойчив и по-мъдър. Всичко в живота си съм постигал с много труд и нищо не получих даром. Благодарен съм на съдбата за моето семейство, което ми дава любов, сили и вяра. Благодарен съм на съдбата, че отреди да бъда Левскар.

Целият ми живот от 12-годишен до днес е посветен на великия, син клуб. През всички тези години сърцето ми е отдадено на “синята” идея. Понякога е туптяло от гордост и радост, понякога е кървяло от болка, гняв и обида. Преживях изумителни мигове като футболист и ръководител с любимия си отбор. Постигнах впечатляващи резултати, купи и победи. Преживял съм неповторими мигове пред препълнени стадиони със синята фланелка.

От две години съм собственик на Левски, благодарение на вас. Казвал съм ви и преди, ще повторя и днес: смятам себе си за пазител на акциите на клуба. Станах такъв в най-тежкия момент от вековната история на Левски. Заложих името си, което бях градил много години. Кой ли не ми каза, че това е абсолютен риск и обречена кауза. Напълно осъзнавах в какво състояние поемах любимия си клуб. Но това не ме уплаши, колкото и да беше страшно. Спасяването на моя втори дом чувствах като житейската си мисия.

Щастлив съм, че през последните месеци, благодарение на Мъри Стоилов отборът се изправи и се върна в играта. Дълбоко оценявам и безкрайно благодаря, че в тези трудни времена, в които живеем, всички вие сте до нас и отделяте от личните си средства за да спасите нашия любим отбор. Неописуемо е чувството, което изпитах, когато в петък напълнихте стадиона и показахте, че левскарския дух е жив и винаги ще бъде жив. Всички ние доказахме, че обединени можем всичко и ще се преборим за спасението на любимия ни син столетник!

Скъпи левскари, благодаря ви за всичко, което правите. Историята ще го помни, така, както днес ние помним онези, които издигнаха нашия стадион в трудните за Левски времена. Благодаря и на тях, които вече не са между живите, но са причина великия ни Левски да бъде това, което е – светиня! Благодаря и на тези, след нас, които съм сигурен, че със зъби и нокти, душа и сърце ще се борят за съществуването на “синята” крепост, така, както го правим ние днес!

На днешния ден, в който навършвам 60 години, аз – левскаря, дарявам 60 000 лева на моята любов Левски. Това ще осмисли празника ми и направената равносметка. Този подарък към клуба ми, който все още е в тежко финансово положение ще ме направи истински щастлив.

А аз получих най-големия си подарък от съдбата – това да съм начело на Левски в най-тежкия момент от съществуването му и да давам всеки ден цялата си любов и енергия за спасяването и просперитета му. Левски е вечен! Ваш: Наско Сираков”.

Свързани статии

Back to top button