Снимка: Тервел Пулев/Facebook

Новини

Официално: Кубрат и Тервел ще се бият с руснаци в САЩ

Мачовете им ще са сред акцентите на галавечер в емблематичната зала "Форум" в Ингълууд, Калифорния

Трилър файт клуб официало обявиха битката между Тервел Пулев и Сергей Ковальов. Те ще се бият в един от най-интересните мачове на галавечер в емблематичната зала “Форум” в Ингълууд, Калифорния (САЩ) на 14 май, съобщава подкастът “Спортната джунгла”.

На същото събитие ще се бие и Кубрат Пулев. Кобрата ще се изправи срещу друг руснак – Андрей Федосов, а в програмата ще се изявят още Иван Холифийлд, Фернандо Варгас-младши, Амадо Варгас и Емилиано Варгас.

Тервел Пулев излиза срещу най-сериозното изпитание в досегашната си професионална кариера, а ето няколко интересни факти за руснака:

Ковальов е 3-кратен световен шампион в лека-тежка категория. Боксьор на годината в престижните награди на списание “Ринг” за 2014-а. Започва да тренира хокей, но спира, след като неговата екипировка е открадната. В началото на 2021-а даде положителна проба за синтетичен тестостерон.

Руснакът беше изключително близко до победа над Андре Уорд в техния първи мач, като го свали в нокдаун (114:113 в трите карти). Точните удари в този мач бяха 126:116 а руснака. А през 2018-а счупи нос на жена, която след това го осъди да плати $650 000 обезщетение. Прокуратурата го осъди на 3 години пробация и два дни активна присъда.

Свързани статии

Back to top button