Младите надеждиНовини

Пето място за Александра Тоткова на Световната купа по спортно катерене

Най-добрата ни състезателка по спортно катерене Александра Тоткова завърши на пето място на Световна купа за мъже и жени в дисциплините боулдър и трудност в Инсбрук. Надпреварата се проведе от 26-и до 30-и юни, а българката за пореден път доказа голямата си класа в своята коронна дисциплина.

Алекс зае 20-о място в квалификацията, а на полуфинала постигна четвърти резултат. На финала четири катерачаки, включително Тоткова, постигнаха резултат 22+, при което полуфиналът определи крайното класиране за 4-7-мо място. Яня Гарнбрет (Словения) и Ай Мори (Япония) бяха единствените, които успяха да направят “топ” на маршрута, но с класирането от полуфинала Яня грабна поредна титла от световната купа в своята богата спортна кариера.

Третото място зае корейската състезателка Чеюн Сео. Това е второто най-добро класиране на Алекс на световна купа при жените след 3-то ѝ място в Шамони през 2021 г. Останалите наши състезатели в Инсбрук постигнаха: Николай Русев – 63-то място в боулдъра и 49-ти в трудността, Слав Киров – 49-то място в боулдъра и 59-то в трудността, а 17-годишната Валисия Мей, която за първи път участва на световна купа при жените 65-то място и в двете дисциплини.

Свързани статии

Back to top button