Новини

Радо Янков даде положителна оценка на представянето си в Пекин

Радослав Янков се завърна днес от Зимните олимпийски игри в Пекин, където завърши на 15-то място в паралелния гигантски слалом на сноуборда.

“Надявам се алпийците ни и биатлонистите да успеят да направят още по-добри класирания. Имат шансовете и наистина вярвам в това. Оценявам си представянето високо. Сравнявам го с това, че миналата година бях доста зле здравословно и това ми връщане в Световната купа просто ме удовлетворява. Резултатът тук беше добър за мен. Може би не е това, което се очаква, но аз съм доволен и знам, че ако всичко върви наред и съм здрав, нещата ще бъдат все по-добре и по-добре.

В първите дни за тренировки беше минус 23-24 градуса, с вятъра се усещаше над минус 30. Тегаво беше за тренировка, но впоследствие започна леко да се стопля и за моя старт беше перфектно време, не е било чак толкова студено. Надморската височина се усещаше наистина. Но това е олимпиада, всеки трябва да е готов, независимо какви са условията. Ще ми трябва малко време да се отърся от всички емоции. Много и различни бяха – радост, когато успях да вляза във финалите, защото това беше голяма стъпка за мен. После това отпадане донякъде ме разочарова, защото човешката природа е такава, че ценим всичко, което ни се случва, но когато си близко до нещо, те е яд, когато не успееш”.

Свързани статии

Back to top button