Младите надеждиНовини

Рекорден интерес към столичния шампионат по тенис на маса при младите

14-годишният суперталант Йоан Величков бе отличен от „София – евростолица на спорта“ за пробива си в европейските и световни ранглисти

Рекордните 380 ученици участват в открития столичен шампионат по тенис на маса. По време на състезанията бе отличен новият български млад талант Йоан Величков, който едва на 14 години вече е в Топ 25 на европейската ранглиста, а наскоро спечели бронз на Световната купа в Катар в своята възрастова група. 14-годишната бъдеща тенис звезда получи от Фондация „София – европейска столица на спорта“ ваучери и спортна екипировка, след което Величков и още двама проектонационали – Георги Стоянов и Симеон Спасов, направиха спиращи дъха демонстрации и разигравания с най-малката топка

На тържественото откриване присъстваха Стефан Китов – президент на Българската федерация по тенис на маса, Анатоли Илиев – зам.-председател на „София – европейска столица на спорта“ и Десислава Темелкова – директор Дирекция „Спорт и младежки дейности“ към Столична община. Всички те приветстваха участниците и изтъкнаха, че спортът и активният начин на живота при младите са техен приоритет.

След това официалните гости наградиха първите шампиони. В групата V – VIII клас при момичетата златото бе за Деница Живкова от 11 ОУ „Пимен Зографски“, среброто за Емине Александрова от ЧСУ „Дружба“, а бронзът за Цветомила Георгиева от 163 ОУ „Черноризец Храбър“ и за Калина Стефанова от 143 ОУ „Георги Бенковски“. При момчетата титлата грабна Мартин Канин от 1-ва Математическа гимназия, следван от Фикрет Фикрет от ЧСУ „Дружба“, трети се наредиха Станимир Лазаров от 131 ОУ и Николай Парушев от 12 СУ. По-късно днес ще бъдат определени призьорите във възрастовите групи IX – X r XI – XII класове.

Турнирът се организира за седма поредна година от Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и БФ по тенис на маса, а големият интерес и многото участници наложиха осигуряването на допълнителни маси. След двегодишните стриктни здравни мерки, сега младежите са жадни за спорт и това бе причината за многобройните заявки.

Свързани статии

Back to top button