Младите надежди

Росица Денчева триумфира с титлата в Пловдив

Росица Денчева спечели титлата на сингъл при девойките на международния турнир от категория J300 на ITF в Пловдив. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК “Локомотив”.

В изцяло български финал Денчева направи обрат и победи Елизара Янева с 5:7, 6:3, 6:4. Така тя взе трофея с пет победи и само един загубен сет. Това е шеста титла за българката на сингъл от турнири на ITF за девойки. Преди този мач пък Елизара Янева постигна четири поредни успеха без загубен сет.

На финала при юношите Ян Кумстат (Чехия) победи Исан Алмасан (Испания) с 6:4, 4:6, 6:2. На трето място при юношите се класира Анас Маздрашки. Българинът записа три победи на турнира.

Наградите на призьорите връчиха Стефан Цветков, президент на Българска федерация по тенис, Димитър Златанов, президент на ТК Локомотив и собственик на фирма “Лидер -96”, Николай Бухалов, олимпийски шампион и зам. кмет “Спорт и младежки дейности” на Община Пловдив, Георги Чочев, вицепрезидент на БФТ и изпълнителен директор на ТК Локомотив (Пловдив), Йордан Божинов, турнирен директор и Ивайло Цветков, главен съдия.

Свързани статии

Back to top button