Младите надеждиНовини

„София къп“ събира младите баскет таланти

Атрактивен баскетбол ще могат да наблюдават феновете на този спорт през този уикенд в зала “Триадица”. Поредното издание на турнира „София къп“ ще срещне младите таланти от водещи школи с техните български сънародници. След двегодишна пауза заради пандемията, турнирът отново ще бъде с международно участие.

С най-голям авторитет пристигат гостите от Сърбия, този път те са представители на световноизвестния отбор Раднички (Крагуевац). Северна Македония изпраща бъдещите си надежди от тима на Вардар (Скопие), а четворката се допълва от българските отбори на Тунджа (Ямбол) и домакините от БУБА Баскет (София). В последния момент по разбираеми причини отпадна уговореното участие на тима на ЦСКА Москва.

Надпреварата е за 15-годишни баскетболисти и отново се организира със съдействието на „София – европейска столица на спорта“. Това е единственият турнир от такъв ранг за бъдещите баскет звезди у нас, от него в последните години тръгнаха към големия спорт редица млади таланти, в отделните издания участваха представители на легендарните баскет школи от Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и др.

Тържественото откриване е предвидено за утре, петък, 11 март от 16.30 ч., веднага след това от 17.00 ч. е първият мач между БУБА Баскет и Вардар. Отборите играят по схемата всеки срещу всеки, тимът с най-добри показатели ще ликува накрая с шампионската купа в неделя по обед.

Програма:

Петък, 11 март:

16.30 ч. Откриване
17.00 ч. БУБА Баскет – Вардар
19.00 ч. Раднички – Тунджа

Събота, 12 март:

17.00 ч. БУБА Баскет – Раднички
19.00 Тунджа – Вардар

Неделя, 13 март:

9.00 ч. Вардар – Раднички
11.00 ч. Тунджа – БУБА Баскет
12.30 ч. Награждаване и закриване на турнира

Свързани статии

Back to top button