Новини

“София Трофи” е последният турнир преди Игрите в Пекин за Александра Фейгин

Огромен интерес към състезанията под егидата на „София – европейска столица на спорта“

Започващият тази сряда турнир по фигурно пързаляне „София Трофи“ ще бъде последна проверка за новата българската звезда Александра Фейгин преди отпътуването й за олимпиадата в Пекин. Състезанията отново са валидни за Европейската купа при младите и са част от инициатива „София – европейска столица на спорта“.

Турнирът по традиция фокусира огромен интерес. Първоначалните заявки бяха за 400 участници и още над 50 в листата на чакащи. Увеличеният брой Ковид позитивни тестове и последвалите карантини обаче редуцираха спортистите до 300, представители на 22 държави (България, Русия, Латвия, Литва, Монако, Австрия, Финландия, Гърция, Турция, Израел, Тайпе, Румъния, Хърватия, Словакия, Сърбия, Беларус и др.) В надпреварата ще участват състезатели от всички български клубове на БФК.

И сега в София пристигат младите таланти на водещи във фигурното пързаляне световни школи, а с този турнир българската столица вече от години се явява първо голямо изпитание за бъдещите звезди на леда. Същевременно състезанията в Зимния дворец до края на седмицата ще определят съобразно класирането и състезателката, която ще ни представя на Световното юношеско първенство, домакин на което през март отново е София.

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА „СОФИЯ ТРОФИ 2022“:

Сряда, 02.02. от 9.00 ч. до 21.30ч. – състезания за най-малките на възраст от 6 до 10 години

Четвъртък, 03.02. от 9.00 до 21.00 ч. – състезания във възрастова група от 9 до 15 години

Петък и събота 04 и 05.02 от 10.00 ч. до 21.00 ч. – състезания в категории девойки и юноши плюс жени и мъже

Свързани статии

Back to top button