BackstageНовини

Спринтьорката Карин Околие е първият финалист в „Survivor: Скритият идол“

Фитнес инструкторът Иван и учителят по физическо Денис отпаднаха преди финала на 27 април

Дългоочакваният финал на „Survivor: Скритият идол“ е близо и събитията в екстремното риалити се развиват с главоломна скорост. Играта вече е напълно непредвидима: заплашените от изгонване успяха да се спасят, а убедените в триумфа си напуснаха надпреварата за 150 000 лева.

Лъчезарната спринтьорка Карин Околие не само се измъкна на косъм от отпадане, а и стана първият финалист в предаването. Оттук нататък съдбата й е в ръцете на журито, което ще гласува за победителя на 27 април. За разлика от лекоатлетката, двама мъже, които се гордееха с отличната си физическа подготовка, не успяха да направят още една крачка към победата и отпаднаха малко преди развръзката.

В последния сблъсък между изгнаниците на Острова на изкуплението учителят по физическо Денис Христофоров беше сразен от софтуерния инженер Ганка Статева, а загубата му коства мястото в предаването. Двамата съперници трябваше да стъпят върху високи пилони, стърчащи във водата и на всеки пет минути да махат един от подвижните елементи на основата, докато накрая не останат върху тясна, неподвижна част. В това изпитание Денис пръв загуби равновесие, падна във водата и се раздели с мечтата си да получи титлата „Последният поцелял“. „В „Сървайвър“ беше хем забавно, хем трудно, тестът за тялото и психиката е голям. Надявам се да използвам това преживяване като трамплин в живота“, каза той, преди да се присъедини към журито.

Ганка, за която това е трета победа на Острова на изкуплението, се завърна по-самоуверена от всякога в племето „Мапурондо“, за да се състезава в игрите за директна елиминация и да се бори за място във финалната тройка. Първото изпитание изпъна до краен предел нервите на участниците – те трябваше да намерят центъра си на равновесие върху нестабилна дъска и, докато балансират с крака, да построят кула от кубчета. Карин показа пълно надмощие, справи се по-бързо от всички и получи огърлицата на първи финалист в „Survivor: Скритият идол“. „Адреналинът, който изпитах днес, е неописуем, чувствам се невероятно щастлива“, заяви тя.

Фитнес треньорът Иван Георгиев остана последен в състезанието за баланс, отпадна от предаването и също се присъедини към журито. „Влязох в „Survivor“ с „голяма кошница“ и увереност, че ще съм фаворит. Е, не съм най-добрият във всичко, това е урок за мен. Предаването беше едно училище. Показа ми, че егото ми е прекалено голямо и  трябва да имам повече търпение. Занапред ще живея по-добре и по-смирено“, категоричен беше той.

След отпадането на Иван напрежението в екстремното риалити се покачи драстично. За оставащите две места във финалната тройка ще се борят софтуерният инженер Ганка Статева, режисьорът Зоран Петровски, офталмологът Борислава Върбанова и студентката Анелия Щерева. В последните си дни сред екзотичната природа на Филипините те успяха да свалят картите, бяха напълно откровени един с друг, простиха се с много илюзии и преживяха катарзис. „Победата е вътре във вас. Никой няма да ви я даде, трябва да си я вземете сами. Стигнахте своя предел, сега е важно да преминете отвъд“, поощри ги водещият Владимир Карамазов преди предстоящия, решаващ етап от състезанието.

Свързани статии

Back to top button