Снимка: sofia2018.bg

НовиниСпорт и здраве

Състезания с шейни, снежна забава и фамилни надпревари тази неделя на Витоша

За шеста поредна година „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“ организират Зимен семеен празник на Витоша

За шеста поредна година „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“ организират Зимен семеен празник на Витоша. В местността Офелиите над Златни мостове тази неделя, 13 февруари, от 11.00 до 13.00 ч. ще се състоят няколко развлекателни снежни състезания и активности:

– семейно състезание с шейни
– отворен ски-слалом за юноши и деца (от 10 до 16-годишни)
– конкурс за направа на снежен човек и други фигури
– състезание по теглене на въже
– конкурс за най-атрактивна визия на шейна
– снежен карнавал

Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител(роднина). Записванията ще бъдат на място в деня на Феста от 10.00 ч. до 11.00 ч. на обособен от организаторите пункт до пистата. Участието е със собствена ски-екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

За първи път на семейния празник и за втори път тази зима партньорството на „София – европейска столица на спорта“ с „Декатлон“ осигурява множество награди на участници и зрители. Деца и родители ще бъдат зарадвани с качествени и полезни спортни артикули, така необходими за планината.

Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини. На голямата поляна ще се организират зимни игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-добра визия на шейна, за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, за най-атрактивна карнавална визия, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни викторини с много награди и др. Организаторите са ангажирали специален ди джей, който ще забавлява децата докато професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и красивата визия на малчуганите.

Зимен семеен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставят природата и планината, допълнени с удоволствието от игрите на снега. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления.

Гответе се за голямото снежно шоу: Зимен семеен празник 2022 – тази неделя на поляната в местността Офелиите на Витоша.

Свързани статии

Back to top button