Снимка: БФБокс

Новини

Станимира Петрова и още петима българи стигнаха до четвърфиналите на “Странджа”

Шест български боксьори стигнаха до четвърфиналите на международния турнир “Странджа” в столичната зала “София. След сочения за фаворит Даниел Асенов и (54 кг) и Йордан Морехон (+92 кг) късно снощи още четирима си осигуриха 1/4финал, съобщават от Българска федерация по бокс.

Само на победа от медалите в 73-ото издание на престижния турнир са Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Красимир Джуров и Кирил Русинов (63.5 кг).

За първи път “Странджа” е с награден фонд – 200 000 долара, които ще си разпределят призьорите и е със “златен” статут, тъй като е част от Диамантената лига на ИБА. Очаквано “крак повлече” за победната серия Станимира Петрова, трикратната носителка на трофея, с убедителна победа с 5:0 срещу Сара Джо от Сиера Леоне.

За да се качи на почетната стълбичка българката трябва да победи Балауса Муждиман от Казахстан. Категорична победа постигна и Красимир Джуров в кат. до 63.5 кг. С добра техника и отлична игра с крака той победи с 5:0 над Джанторо Ташиев (Киргизстан). За да си осигури полуфинал, в четвъртък, Джуров трябва да надвие узбека Мужибило Турсунов.

Свързани статии

Back to top button